21 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡ - ΠΑΝ - ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΑΡΧΙ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΝΕΟ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΟ ΝΕΟ - ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Στην Ιερά διδασκαλία του Πανοσιου και Ομολογητου, Θεοδωρου Στουδιτη, όπως προσφωνειται ο Αγιος στο συνοδικο της Ζ' Οικουμενικης Συνοδου αναφέρονται τα εξής :

"Η καταργησις των Ευαγγελικων Εντολων και η διαλυσις του Ευαγγελιου δεν γίνεται συνήθως δια της ακυρωσεως Συνοδικως των Εντολων, αλλά δια της αχρηστευσεως των στην πραξι, καθ'οσον θεσπιζομε ως γραμμή της Εκκλησίας κάτι αντίθετο στο Ευαγγέλιο ". 

Μία από τις αντιχριστες διδασκαλιες της Αιρεσεως του Οικουμενισμού,  που διακηρυξε επισημως η Σύνοδος της Κρήτης, αντίθετη προς την Χριστιανική διδασκαλία, την οποία  ασπαστηκαν είτε εν γνώση τους είτε εν άγνοια τους, η πλειοψηφία των Κληρικων και λιγότερο των λαϊκών, είναι το να μην Ομολογουμε την Πίστη μας φανερά αλλά κρυφά. 

Δηλαδή δεν έχουνε Δογμα την Εντολη του Κυριου που λέγει :

" Σας βεβαιωνω πως οποίος με ομολογησει εμπροσθεν των ανθρωπων ότι ανήκει σε εμένα, το ίδιο θα κάνει γι αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου εμπροσθεν των Αγγέλων Του Θεου ", αλλα μάλλον έχουνε το :

" Σας βεβαιωνω πως οποιος με ομολογησει κρυφά στους ανθρώπους ότι ανήκει σε εμένα, το ίδιο θα κάνει γι αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου κρυφά στους Αγγέλους Του Θεου ". 

" Το να εφησυχαζη κανεις " μας παραγγελει ο Μέγας Βασίλειος, " όταν το κινδυνευομενον είναι η Πίστης, τούτο είναι ίδιον της αρνησεως, το δε να ελεγχη είναι ομολογια ειλικρινής... της σιωπής το κρίμα φοβερον εστι ". 

Συγχωρέστε με 

Εύχεστε και για εμένα 

Μοναχος Μακαριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου