1 Μαρτίου 2017

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝ ΑΓΙΩ ΟΡΕΙ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΗΡ ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΩΝ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ

Λεει στο Πηδαλιον σελ. 267 - 268 ο Αγιος Νικοδημος ο Αγιορειτης πως ο Βλασταρης αναφερει : οτι οπως οι στρατιωτες που πολεμουν τους εχθρους, κατα το εσπερας καθε ημερας που καταπαυει ο πολεμος τρωνε την προετοιμασμενη τροφη για να δυναμωσουν και να συνεχισουν τον πολεμο, ετσι και οι Χριστιανοι κοινωνουμε το Τιμιον Σωμα και το Τιμιον Αιμα του Κυριου και Θεου και Σωτηρος ημων Ιησου Χριστου καθε εσπερας την Αγια και Μεγαλη Τεσσαρακοστη απο τον προηγιασμενο αρτο του Σαββατου και της Κυριακης για να παρουμε δυναμη και να συνεχισουμε τον καθημερινο αγωνα κατα των παθων μας και κατα του διαβολου.

Επισης η Προηγιασμενη Θεια Λειτουργια λεει ο Βλασταρης γινεται το εσπερας και οχι το πρωι οπως κανουν καποιοι κληρικοι οι οποιοι πρεπει να το διορθωσουν.

Διοτι αναφερουν οι κληρικοι : πληρωσωμεν την εσπερινην δεησιν ημων τω Κυριω ενω δεν εχει φτασει ουτε η μεσημεριανη ωρα.

https://www.scribd.com/fullscreen/58026640?access_key=key-6viol0qny4zttann4r6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου